Denk Tank

De Denk Tank van het Turks Centrum voor Informatie & Documentatie (TCID) is een onafhankelijke, multidisciplinaire afdeling die zich richt op diepgravend onderzoek, maatschappelijke analyse en beleidsontwikkeling rondom thema’s die relevant zijn voor de Turks-Nederlandse gemeenschap en breder de Turkse diaspora buiten Turkije.


Als kennis- en ideeënlaboratorium brengt de Denk Tank academici, beleidsmakers, studenten, professionals, ondernemers, culturele organisaties en betrokken burgers samen. Gezamenlijk analyseren wij sociaal-maatschappelijke, culturele, politieke en economische vraagstukken die van invloed zijn op de positie, participatie en representatie van mensen met een Turkse achtergrond in Nederland en de Europese context.


De werkzaamheden van de Denk Tank richten zich onder meer op:

  • Wetenschappelijk en toegepast onderzoek op het gebied van integratie, onderwijs, arbeidsmarkt, identiteit, taalbehoud, jeugdparticipatie en ouderenbeleid.
  • Beleidsadvies en position papers die bijdragen aan een beter geïnformeerde publieke en politieke discussie over migratie, diversiteit, inclusie en gelijke kansen.
  • Het organiseren van bijeenkomsten, expertpanels, lezingen en debatten, gericht op kennisdeling, bewustwording en dialoog tussen verschillende maatschappelijke groepen.
  • Samenwerkingen met universiteiten, onderzoeksinstellingen, maatschappelijke organisaties en overheden, om de brug te slaan tussen theorie en praktijk.
  • Monitoring en documentatie van maatschappelijke ontwikkelingen en trends die van invloed zijn op de Turks-Nederlandse gemeenschap.

Onze missie is om op een kritische, constructieve en toekomstgerichte wijze bij te dragen aan beleidsvorming, maatschappelijke vernieuwing en culturele ontwikkeling. De Denk Tank streeft naar het versterken van een gedeeld burgerschap, het bevorderen van wederzijds begrip en het ondersteunen van nieuwe generaties in het vinden van hun stem binnen de samenleving.



Wij geloven dat kennis, dialoog en samenwerking de bouwstenen vormen voor een inclusieve en rechtvaardige samenleving waarin iedereen tot zijn recht komt – ongeacht afkomst, overtuiging of achtergrond.

Terug